facebookinstagram

Sterk optreden van Pearle Gebben Racing rijders tijdens IDM in Assen

De Pearle Gebben Racing rijders hebben zich goed laten zien tijdens de IDM seizoensopener in Assen. Ruben Bijman streed in beide IDM Supersport 300 races in de kopgroep. Dion Otten had een uitstekend debuut in de IDM Supersport 600 categorie met een zesde en zevende plaats. Jef Van Calster finishte tweemaal als eenentwintigste.

IMG 6119

Voor Pearle Gebben Racing ging het seizoen officieel van start tijdens de IDM openingsronde op het TT Circuit Assen. Het Drentse team heeft drie jonge talenten in huis. Ruben Bijman en Jef Van Calster rijden in de IDM Supersport 300 klasse. Ruben mag na zijn sterke optreden van vorig jaar gezien worden als één van de kanshebbers op de overwinning. De 16-jarige coureur liet dat ook zien in de trainingen en zeker in de races. In de eerste race wist Ruben de strijd met een groep om de tweede plaats te winnen. Echter kreeg hij zaterdagmorgen nog een penalty van één seconde, omdat hij de track limits in de laatste ronde overschreden zou hebben. Een beslissing waar het team het totaal oneens mee was en niet reëel vond, maar Ruben werd hierdoor wel teruggezet naar een vierde plaats.

In de tweede race zat Ruben opnieuw in de kopgroep. De zesde plaats was niet het resultaat waar hij op gehoopt had. In de slotfase liet de rijder voor Ruben een gat vallen naar de voorste rijders en dit was in de slotfase helaas niet meer te dichten. Voor de 14-jarige Jef staat dit seizoen in het teken van leren en progressie maken. Jef wist zich in de trainingen goed te verbeteren en stuurde zijn Yamaha R3 naar eenentwintigste plaats in de eerste race. In de tweede race haalde de jonge Belg dezelfde eindklassering, maar ging het in de race aanmerkelijk beter. Jef wist naar een groepje te rijden in de slotfase, waar hij in de laatste ronde mee kon strijden.

Dion Otten is de coureur van Pearle Gebben Racing in de IDM Supersport 600 klasse. De 17-jarige Assenaar is tevens de jongste rijder van dit competitieve veld. Dat Dion snel leert liet hij tijdens het eerste IDM weekend zien. Na een twaalfde tijd na twee kwalificaties, ging hij nog eens veel sneller in de eerste race. Dion vocht in een mooie groep voor een top-vijf klassering en kwam als zesde over de finish. Een zeer knappe prestatie van de jonge coureur in zijn eerste race in de 600cc klasse. Ook zondag reed Dion een uitstekende wedstrijd en opnieuw was hij in gevecht voor de vijfde plaats. Deze keer eindigde Dion in zevende positie, waardoor hij met twee sterke resultaten huiswaarts kon keren.

Dion Otten: “We kunnen terugkijken op een heel goed debuut in deze nieuwe klasse! Het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken en dat hebben we gedaan. De eerste race was mijn beste. De tweede wedstrijd was zeker niet slecht, maar toen had ik wel problemen met de grip. Overall was het een heel goed weekend en hebben we in iedere sessie stappen gemaakt.”

Ruben Bijman: “We hadden het hele weekend de snelheid. De eerste race ging top. Ik wist het duel voor de tweede plaats te winnen. De penalty was echter een enorme domper en onterecht in mijn ogen. De tweede race was frustrerend. Door de rijder voor mij ontstond er een gat naar de voorste vier rijders. Ik ging voor meer dan de zesde plaats. We gaan hier zeker sterke uitkomen en op de Sachsenring staan we er weer!”

Jef Van Calster: “Het weekend begon moeilijk. In de eerste race verloor ik de aansluiting bij de groep en had ik niet het tempo waar ik op gehoopt had. Tijdens de warm up van zondagmorgen was het gevoel al beter. Ik had een goede start en in de loop van de race naar een groep kunnen rijden, waarmee ik mij in de laatste ronde mee heb kunnen mengen. Ik ben blij met de vorderingen die we gemaakt hebben.”

De tweede ronde van het IDM kampioenschap wordt verreden op maandag 8 en dinsdag 9 september op de Sachsenring. Het wordt dan een drukke week voor Pearle Gebben Racing, want in het weekend erop (11 t/m 13 september) staat al de derde IDM ronde op de Lausitzring op het programma.