facebookinstagram

Finn de Bruin scoort zijn eerste Dutch Supersport podium van het seizoen

Na een zeer sterk optreden heeft Finn de Bruin zijn eerste podiumplaats van het seizoen in de Dutch Supersport klasse behaald. Nadat de Pearle Gebben Racing coureur in de kwalificatie zijn pr flink had verbeterd, wist hij in de race naar een strakke derde plaats te sturen.

Race 8 1

Zaterdag 4 september werd de achtste Dutch Supersport race van het seizoen 2021 verreden op het TT Circuit Assen. Finn de Bruin had tijdens de voorgaande races een goede flow en stijgende lijn te pakken. Dit wist de Pearle Gebben Racing coureur door te trekken tijdens de trainingen van deze ronde van het International Dutch Championship. Gedurende de vrije trainingen van vrijdag probeerde Finn diverse nieuwe dingen qua afstelling van de Yamaha R6, wat positieve invloed had op zijn tempo in de kwalificaties. Finn wist in de tweede kwalificatie een 1’42.762 op de klokken te brengen. Dit betekende een verbetering van zijn persoonlijk record van vier tienden. De coureur uit Assen plaatste zich met deze scherpe tijd als derde, waardoor hij vanaf de voorste startrij aan de race mocht beginnen.

Finn benutte zijn goede uitgangspositie uitstekend, want direct na de start kon hij zich bemoeien met de strijd om op de koppositie. In de eerste ronden bleek de top-twee iets te snel te zijn, maar de Pearle Gebben Racing coureur wist wel de derde positie te handhaven, waarbij een andere rijder in zijn achterwiel zat. Het positieve was de drie andere rijders in de top-vier allemaal ook rijden in internationale kampioenschappen, wat aangeeft hoe het niveau van Finn gedurende het jaar is gegroeid. Finn wist met strakke rondetijden zelfs de hele race deze derde plaats vast te houden, waardoor hij zeer verdiend zijn eerste Dutch Supersport podium van het scoorde.

Met deze mooie derde plaats is Finn gestegen naar de zesde positie in de tussenstand. Volgende week zaterdag (11 september) komt de Yamaha-coureur opnieuw in actie op het TT Circuit Assen, want dan staat de negende Dutch Supersport race op het programma.

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie