facebookinstagram

Veel progressie bij Finn de Bruin tijdens IDM gastoptreden in Assen

Finn de Bruin heeft een raceweekend met vol progressie achter de rug op het TT Circuit Assen. De coureur van Pearle Gebben Racing wist zijn persoonlijk record met anderhalve seconde te verbeteren tijdens zijn gastopreden in de IDM Supersport 600 klasse. Thijs Westenbrink maakte onder de vlag van Pearle Gebben Racing zijn debuut in de Yamaha R3 bLU cRU Cup en wist een keurige zesde plaats in de eerste race te scoren.

IDM Assen 1

Na zijn deelname aan de Jack’s Racing Day, stond Finn de Bruin een week later aan de start met een wildcard in het sterke Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap. Een mooi moment voor de jonge coureur uit Assen om zich te meten op internationaal niveau. Tijdens de trainingen deed Finn het uitstekend. Voorafgaand aan het weekend was een 1’44.6 het persoonlijk record van de Pearle Gebben Racing coureur. Iedere sessie ging Finn sneller en sneller, waardoor hij uiteindelijk anderhalve seconde van zijn pr wist af te halen. De Yamaha-coureur plaatste zich met een 1’43.1 als achttiende voor de races.

In de eerste race had Finn geen geluk. Vanaf het begin van de wedstrijd had de 20-jarige coureur last van elektronische problemen, waardoor hij niet in zijn gebruikelijke ritme kon komen. Wel wist Finn er nog het beste van te maken, waardoor hij als twintigste de finishlijn passeerde. Finn begon sterk aan de tweede race. De coureur van Pearle Gebben Racing reed een goed tempo en was volop in gevecht in een mooie groep voor de dertiende plaats. Helaas kreeg Finn gedurende de race te maken met problemen met de koppeling, die uiteindelijk zo ernstig werden dat hij voegtijdig de race moest staken.

Na uitstapjes in twee andere kampioenschappen met de Jack’s Racing Day en het IDM gaat Pearle Gebben Racing zich nu opmaken voor het vervolg in het Dutch Supersport kampioenschap. Zaterdag 4 september rijdt Finn zijn achtste race van het seizoen op het TT Circuit Assen

Daarnaast reed tijdens het IDM evenement ook de 14-jarige Thijs Westenbrink onder de vlag van Pearle Gebben Racing in de Yamaha R3 bLU cRU Cup. Het was voor de 14-jarige coureur zijn debuut in deze klasse. Na een twaalfde tijd in de kwalificatie wist Thijs zich naar een zeer verdienstelijke zesde plaats te rijden in zijn debuutrace in deze klasse. In de tweede race had de rijder uit Dalfsen een probleem met de start, waardoor hij twintig seconden verloor. Ondanks zijn achterstand wist Thijs met een goed tempo vanaf de laatste plaats nog weer terug te komen naar een elfde positie op de finishlijn.

Foto credits: Jan Timmerman - JTS Fotografie