facebookinstagram

Wedstrijdverslag R3 cup Mettet:

#99

Gister was een drukke dag met twee kwalificaties en een race op het programma.

In Q1 ging ik als eerste de baan op. Helemaal alleen en reed een 1:13.3 en dat was genoeg voor de 1e plaats. In Q2 kwam ik halverwege de kwalificatie even binnen en kreeg te horen dat de 2e plaats er nog maar een tiende van een seconden achter stond. Toen ik weer naar buiten ging zocht ik een slipstream op en wist zo nog wat van mijn tijd af te halen. Een 1:12.9 resulteerde opnieuw in een 1e plaats.

Nadat ik me voorbereid had op de eerste race gingen we met warme weersomstandigheden van start. Meteen al in het begin van de race kwam Finn mij voorbij en ik besloot hem te volgen. Nadat ik in de gaten kreeg dat we los gereden waren van de achtervolgende groep kon ik mijn plan uit gaan voeren. Ik maakte in de 3e laatste ronde een schakelfout waardoor ik een heel stuk terug viel. Toen de laatste ronde inging zat ik weer achter Finn en ik wilde in de laatste bocht hem voorbij gaan. Helaas maakte ik weer een schakelfout waardoor ik niet dicht genoeg achter hem zat. Op de streep scheelde het uiteindelijk nog maar een wiellengte en zo eindigde ik als 2e in Race 1.

Race 2 was pas laat in de middag. Er was regen voorspelt, maar gelukkig bleef het droog.

Voor de tweede race had ik mijn strategie aangepast. Ik wilde meteen van pole de leiding behouden en proberen weg te rijden. Al snel kreeg ik in de gaten dat dat niet ging lukken doordat ik meerdere malen gepasseerd werd door Finn. Toen ik achter Finn zat kwam de achterkant van de motor omhoog tijdens het remmen waardoor ik de motorrem miste. Hierdoor ging ik wijd en verloor een plaats. Ik wilde mezelf meteen weer terug naar voren knokken maar toen maakte ik weer een foutje. Ik kwam opkomen het rechten stuk in het gras terecht en verloor weer een plek.

Ik was te veel aan het pushen waardoor het juist niet wilde lukken. Ik heb vanaf dat moment geprobeerd om foutloos verder te rijden en uiteindelijk ben ik nipt 2e gefinisht met een 1:12.508 als snelste ronde.

Iedereen bedankt en tot de volgende race in Assen tijdens de TT van Assen!